تقسیط عوارض شهرداری و شرایط تخفیف و اخذ جریمه تاخیر

تقسیط عوارض شهرداری و همین طور شرایط تخفیف و میزان جریمه تاخیر در پرداخت آن در قوانین و مقررات جاری دارای مستند می باشند.

آگاهی مودیان،شهروندان و وکلای دادگستری از این مستندات می تواند کارگشای امور اداری و حقوقی آنها باشد.

در بسیاری از مواقع بین مودیان و شهرداری در خصوص اصل تعلق عوارض یا میزان آن اختلاف ایجاد می شود و کمیسیون ماده 77 به این موارد رسیدگی می نماید.

همین طور ممکن است مراجعی مانند شورای اسلامی شهرها، مصوباتی خلاف مواد قانونی زیر داشته باشند که می توان به جهت خلاف قانون بودن این مصوبات از آنها در دیوان عدالت اداری شکایت نمود و همه این موارد مستلزم اطلاع از متن قوانین و مقررات مربوط به تقسیط،تخفیف و جریمه تاخیر در پرداخت عوارض شهرداری است.

مستندات مورد نظر به قرار زیر است:

1-تقسیط عوارض شهرداری

طبق ماده 32 آیین‌نامه مالی شهرداری ها مصوب ۱۳۴۶ : به شهرداری های کل کشور اجازه داده می شود تا مطالبات خود را با اقساط حداکثر سی و شش ماهه مطابق دستورالعملی که به پیشنهاد شهردار به تصویب شورای اسلامی شهر مربوطه می رسد دریافت نماید. در هر حال صدور مفاصاحساب موکول به تأدیه کلیه بدهی مؤدی خواهد بود.

همچنین بر اساس : ماده 59 قانون رفع موانع تولید رقابت‌پذیر و ارتقای نظام مالی کشور: در پرداخت عوارض به‌ صورت نسیه(قسطی و یا یکجا) نیز به میزانی که به تصویب شورای اسلامی شهر می‌رسد حداکثر تا نرخ مصوب شورای پول و اعتبار به مبلغ عوارض اضافه می‌شود.

2-تخفیف عوارض شهرداری

به موجب ماده 59 قانون رفع موانع تولید رقابت‌پذیر و ارتقای نظام مالی کشور: پرداخت صددرصد (۱۰۰%) عوارض به‌ صورت نقد شامل درصد تخفیفی خواهد بود که به تصویب شورای اسلامی شهر می‌رسد.

3-جریمه تاخیر در پرداخت عوارض شهرداری

ماده 10 قانون درآمد پایدار و هزینه شهرداری‌ها و دهیاری‌ها مقرر داشته است:

پرداخت عوارض و بهای خدمات شهرداریها و دهیاریها پس از موعد مقرر قانونی و ابلاغ، موجب تعلق جریمه ای (در هنگام وصول) و به میزان دو درصد(۲%) به ازای هر ماه نسبت به مدت تأخیر و حداکثر تا میزان بیست و چهار درصد(۲۴%) خواهدبود.

ملاحظه می گردد که جریمه تاخیر در پرداخت شامل عوارض و بهای خدمات دهیاری ها نیز می گردد و قابل ذکر است که قانون درآمد پایدار و هزینه شهرداری‌ها و دهیاری‌ها مبنایی است برای توسعه و تسری بسیاری از عوارض شهرداری ها به روستاها.

این مطلب توسط مسعود فریدنی ( وکیل پایه یک دادگستری) در خصوص تقسیط عوارض شهرداری و شرایط تخفیف و اخذ جریمه تاخیر در پرداخت عوارض شهرداری تدوین گردیده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.