کمیسیون تشخیص باغات -کاربری باغ اراضی واقع در محدوده و حریم شهرها همواره از مباحث زیست محیطی،اقتصادی و حقوقی چالش برانگیز بوده است. از نظر اقتصادی مالکان ترجیح می دهند که کاربری ملک آنها «باغ» تشخیص نگردد. از نظر زیست محیطی و استانداردهای فضای سبز مورد نیاز در شهرها تمایل مجریان و طرفداران هوای پاک بر این است که کاربری باغ تثبیت و ابقاء گردد. و از نظر حقوقی در مورد نحوه تشخیص باغ و ترتیب اعتراض به این تصمیم بحث های ویژه ای بین حقوقدانان و در رویه دیوان عدالت اداری مطرح می گردد. به فراخور موضوع سایت و حرفه خویش ،ذیلاً در مورد اصلی ترین مسائل حقوقی کمیسیون تشخیص باغات یا کمیسیون ماده 7 شهرداری مطالب را به طور اِجمالی مطرح می نماییم.
کمیسیون تشخیص باغات چیست؟
کمیسیون تشخیص باغات یا کمیسیون ماده 7 شهرداری در ماده ۷ آیین نامه قانون اصلاح قانون حفظ و گسترش فضای سبز جهت تشخیص باغات و وظایف دیگری پیش بینی گردیده است. در تبصره ۳ از ماده ۷ آیین نامه قانون اصلاح قانون حفظ و گسترش فضای سبز نیز آمده است:
جهت تشخیص باغات توسط شورای اسلامی شهر، شهرداری موظف است درخواست مالک و ذی نفع یا درخواست خود را با سوابق و مدارکی که در بند ((د)) ماده یک آیین نامه مذکور آمده است به کمیسیون ماده ۷ ارسال نماید.و نظر کمیسیون را که حداکثر ظرف مدت یک ماه صادر خواهد شد به ذی نفع ابلاغ کند. در صورتی که ذی نفع دو ماه پس از اخذ ابلاغ شهرداری به نظر کمیسیون اعتراض داشته باشد، اعتراض خود را به شهرداری تقدیم خواهد کرد. شهرداری آن را به شورای شهر ارسال خواهد داشت.نظر شورای اسلامی شهر در مورد تشخیص باغ قطعی است. در غیر این صورت چنانچه مالک یا ذی نفع پس از دو ماه به نظریه کمیسیون مزبور اعتراض ننماید، مصوبه کمیسیون به عنوان رأی قطعی و نظر شورای اسلامی شهر تلقی خواهد شد. با این ترتیب می توان گفت شورای اسلامی شهر در واقع مرجع رسیدگی به اعتراض ذی نفع به نظریه کمیسیون باغات یا کمیسیون موضوع ماده ۷ آیین نامه قانون اصلاح قانون حفظ و گسترش فضای سبز می باشد.
اعضای کمیسیون باغات
طبق ماده 7 آیین نامه بالا اعضای کمیسیون تشخیص باغات عبارتند از:
- یکی از اعضای شورای اسلامی شهر به انتخاب شورا
- یک نفر به انتخاب شهردار ترجیحاً معاون شهرسازی و یا معاونت خدمات شهری شهرداری
- مدیر عامل سازمان پارکها و فضای سبز در صورت عدم وجود سازمان پارکها و فضای سبز درشهرسازی مشمول فضای سبز شهرداری
اعتراض به رای کمیسیون باغات
رای قطعی کمیسیون تشخیص باغات یا همان کمیسیون ماده 7 از جمله آرای اداری است که ظرف مهلت سه ماه از تاریخ ابلاغ برای اشخاصی که مقیم ایران هستند و ظرف مهلت شش ماه از تاریخ ابلاغ از سوی اشخاصی که خارج از کشور مقیم اند قابل شکایت است. در دیوان عدالت اداری صرفاً اشخاص حقیقی و اشخاص حقوقی حقوق خصوصی مانند شرکت های خصوصی،بانک های خصوصی و…مجاز به شکایت از رای کمیسیون ماده 7 یا کمیسیون تشخیص باغات می باشند. بنابراین در جایی که مثلاً بانک ملی ایران به عنوان بانک دولتی به رای کمیسیون تشخیص باغات معترض است رسیدگی به این شکایت در صلاحیت دیوان عدالت اداری نیست. در این مورد و موارد مشابه می توان به استناد دادنامه شماره 699 مورخ 22/3/1386 هیات عمومی دیوان عدالت اداری به رای صادره در دادگاه حقوقی صلاحیتدار طرح دعوی نمود. در دیوان عدالت اداری نیز مانند دادگاه ها رسیدگی دومرحله ای است. و در نهایت با فرض صدور حکم به نفع شاکی،مجدداً پرونده برای کمیسیون ارسال می گردد تا نواقص کار را برطرف و مجدداً اصدار رای نماید. اگر شاکی به این رای نیز معترض باشد می تواند مجدداً به رای دوم نیز اعتراض نماید.در این مرحله، رسیدگی دیوان عدالت اداری در اصطلاح قضایی رسیدگی در ماهیت دعوی و ماهوی است و با صدور این رای موضوع فیصله می یابد. البته طرفین می توانند از راه های اعتراض فوق العاده به آرای قطعی دیوان عدالت اداری مانند اعتراض موضوع ماده 79 قانون دیوان و اعاده دادرسی استفاده نمایند.
استفاده از وکیل برای شکایت از رای کمیسیون باغات
برای اعتراض به رای کمیسیون تشخیص باغات یا کمیسیون ماده 7 شهرداری می توانید در ساعات غیراداری جهت نحوه اعطای وکالت به وکیل امور و دعاوی شهرداری از هر نقطه از ایران با شماره تلفن 09123978117 تماس حاصل فرمایید.
2 دیدگاه. Leave new
بی نهایت سپاسگزارم
سلامت باشید