عوارض نقل و انتقال املاک و تغییر حکم آن

عوارض نقل و انتقال املاک

عوارض نقل و انتقال املاک متفاوت از مالیات نقل و انتقال املاک است.مطلب زیر در مورد تغییر حکم عوارض نقل و انتقال املاک است که جهت اطلاع کاربران گرامی تنظیم گردیده است.

قانونی شدن عوارض بر نقل و انتقال قطعی املاک و انتقال حق واگذاری

در حالی که هیات عمومی دیوان عدالت اداری در سال های اخیر به دفعات مصوبات شوراهای اسلامی شهرهای مختلف مبنی بر تجویز دریافت عوارض بر معاملات ، نقل و انتقال املاک، مستغلات، مستحدثات و سرقفلی و عناوین مترادف و مشابه را ابطال نموده است؛ اخیراً به حکم قانون گذار، مجوز قانونی این مهم صادر شده است

به موجب ماده ۸ قانون درآمد پایدار و هزینه شهرداری‌ها و دهیاری‌ها:  مالکین موظفند هنگام پرداخت مالیات ماده (۵۹) قانون مالیاتهای مستقیم موضوع مالیات نقل و انتقال قطعی املاک و انتقال حق واگذاری به ترتیب دو درصد(۲%) و یک درصد(۱%) به عنوان عوارض به حساب شهرداری محل واریز نمایند.

تبصره- افراد تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) و سازمان بهزیستی کشور و سایر افراد ناتوان از پرداخت، از پرداخت عوارض مذکور معاف هستند. آیین نامه اجرائی این تبصره که شامل نحوه تشخیص افراد موضوع این تبصره بر اساس سطح درآمد و دارایی آنها است، توسط وزارت کشور، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و وزارت امور اقتصادی و دارایی با همکاری کمیته امداد امام خمینی (ره) تدوین می شود و حداکثر ظرف سه ماه از تاریخ لازم الاجراء شدن این قانون به تصویب هیأت وزیران می رسد.

گفتنی است طبق تبصره ۲ ماده 59 قانون مالیات های مستقیم: حق واگذاری محل عبارت است از حق کسب یا پیشه یا حق تصرف محل یا حقوق ناشی از موقعیت تجاری محل.

این مطلب توسط مسعود فریدنی ( وکیل امور ملکی و شهرداری) در مورد عوارض نقل و انتقال املاک تدوین شده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.