تفکیک اراضی زیر 500 متر مربع تا جایی که حد نصاب تفکیکی را نادیده نگیرد،مجاز است.از طرفی به هر حال قدرالسهم شهرداری از تفکیک و افراز زمین های شهری مشمول سقف می باشد.
مسئله دیگر آن است که متاسفانه بسیاری از شهرداری ها، مقررات و الزامات ماده 101 اصلاحی قانون شهرداری را نادیده می گیرند.
با این توضیحات،نظریه مشورتی مرتبط با مباحث پیش گفته ارائه می گردد:
نظریه مشورتی شماره 7/99/1884 مورخ : ۱۴۰۰/۰۴/۱۳
استعلام :
در خصوص انجام عملیات افراز املاک مشاعی طبق قانون افراز و فروش املاک مشاع مصوب ۱۳۵۷ ، شهرداری ها مدعی اخذ قدرالسهم در راستای اصلاحیه ماده ۱۰۱ قانون شهرداری مصوب ۱۳۳۴ با اصلاحات و الحاقات بعدی هستند با توجه به قانون یادشده که دو شرط اراضی بالای پانصد متر مربع و داشتن سهم شش دانگ را مطرح کرده است و نظر بر این که برخی متقاضیان افراز دارای اراضی با مساحت بیش از پانصد متر مربع و سند مشاعی هستند و شهرداری بدون توجه به شرط دوم قانون مزبور از متقاضیان قدرالسهم دریافت می کند ، خواهشمند است در خصوص تعلق یا عدم تعلق قدرالسهم شهرداری به مالکان مشاعی یادشده اعلام نظر فرمایید .
پاسخ :
اولا ، مطابق ماده ۱۰۱ اصلاحی قانون شهرداریها مصوب ۱۳۳۴ با اصلاحات و الحاقات بعدی مالک مشاعی حق درخواست افراز و تفکیک ملک مشاعی را دارد .
ثانيا ، ، در نقشه تفکیکی ارائه شده از سوی مالک مشاعی باید برای تمامی قطعات تفکیکی ، مقررات شهرسازی از جمله حد نصاب مقرر در طرح تفصیلی هر شهر رعایت شود ؛ در غیر این صورت تفکیک و افراز ممنوع است .
ثالثا ، سرانه شوارع و خدمات مطابق تبصره های ۳ و ۴ ماده مرقوم تا ۴۳ و ۷۵ صدم درصد از هر مالک مشاعی نسبت به سهم خودش قابل وصول است .
از ارائه مشاوره رایگان معذوریم.
44 دیدگاه. Leave new
باسلام واحترام، قطعه زمین موروثی که برای بخشی از زمین پروانه صادرد با 180مترمربع که برابر طرح هادی ومقررات حد 180متر مربع می باشد واینک قسمتی از زمین به مساحت 320متر باقیماده که در صورت تفکیک به دو قطعه 160مترمربعمی شود، قبلا هزینه کسری تراکم دریافت می ولی الان بنابه اظهار دفتر فنی دریافت هزینه کسری تراکم ملغی شده است که مشکلاتی را در پی دارد. چه باید کرد
باشتکر
سلام و پوزش از بابت تاخیر در پاسخ دهی به جهت مشغله کاری.
من متوجه منظورتون نشدم سوال نامفهومه.
با یادآوری کامنتی که اینجا قرار دادید، در ساعت غیر اداری تماس بگیرید.
با سلام ۵۰۰ متر زمین کشاورزی که تغییر کاربری خورده و جزو شهرک میباشد جهت تفکیک زمین شهرداری چقدر هزینه تفکیک باید دریافت کند یا چند متر از زمین را می تواند برای هزینه تفکیک از ۵۰۰ متر کم کند؟
درود بر شما.
این موارد، مشاوره محسوب میشه و قاعدتاً می بایست هزینه مشاوره پرداخت بشه چون واقعاً فرصت مشاوره رایگان نیست.ولی به طور خلاصه:
ماده 101 تنها در محدوده و حریم شهرها اجرا می شود.و گویا ملک شما در این محدوده ها نیست.
با سلام بنده سال ۹۸ برای گرفتن پروانه ی ساختمان به شهرداری مراجعه کردم شهرداری مبلغ ۱۹۲ ملیون هزینه ی تفکیک مشخص کرد طبق ماده ی ۱۰۱ در صورتی که زمین ما محصور هست قولنامه ای هست و ۲۱۶ متراست.ایا شهرادر موظف به گرفتن این هزینه هست؟
سلام
این موضوع،نیاز به توضیح مفصل داره و مشاوره ها هزینه داره ولی به طور خلاصه، صرف اینکه زمین قولنامه ای و زیر 500 متر مربع هست، دلیل بر عدم شمولیت ماده 101 نیست چون ممکنه این ملک جزیی از زمین سند دار بالای 500 متر مربعی باشه که تا کنون قدرالسهم موضوع ماده 101 پرداخت نکرده باشه.
البته که منظور از تفکیک و افراز، تفکیک و افراز ثبتی هست ولی چون معمولاً خیلی از شهرداری ها روی زمین های دارای سند عادی هم پروانه صادر می کنند به صلاح هست که اگه مشمول ماده 101 میشه(با لحاظ اونچه عرض شد) چانه زنی کنید و با پرداخت هزینه کمتر از ملک تون بهره برداری نمایید.
سند زمین های دقیقا ۵۰۰ متر مربع هزینه تفکیک به چه صورت میباشد؟؟
هزینه ای تعلق نمی گیرد.
سلام خسته نباشی یه سوال داشتم اونم اینکه پدرم خانه ای ۵۶۰ متری دارد و ۴۵۰ متر از زمین رو میخواد بزنه به نام من.حالا میخوام بدونم که تفکیک تعلق میگیره به من یا نه
سلام
متاسفانه به جهت اینکه پاسخ در قالب بله یا خیر قابل ارائه نیست و مفصل هست، از پاسخ دهی معذورم.
این موارد به جهت گرفتن وقت وکیل، صرفا با پرداخت هزینه مشاوره انجام میشه
سلام بنده یک زمین با سند تک برگ 365متری داشتم که به درخواست من شهرداری به دو تا 183متر تفکیکش کرد و 15میلیون تومن از من پول قدر السهم گرفت آیا این کار شهرداری با توجه به ماده 101 و زیر پانصد متر بودن زمین من ، غیر قانونی نبوده؟
بنده میتونم شکایت کنم و پولم رو پس بگیرم؟
سلام بر شما
پوزش از بابت تاخیر در پاسخ دهی به جهت مشغله کاری
حقیقتاً پاسخ به این سوال زمان بر هست و نیازمند توضیح کامل. به طور خلاصه این گونه نیست که هر ملکی که کمتر از 500 متر مربع است، مشمول ماده 101 اصلاحی قانون شهرداری نگردد ولی اگر از مواردی باشد که گرفتن هزینه مجاز نبوده ( که پاسخ دقیق به آن نیازمند سوال و جواب بیشتر بین سوال کننده و مشاور است) به نظر می توان دعوی احراز وقوع تخلف در دیوان عدالت اداری مطرح نمود و سپس دعوی مطالبه خسارت در دادگاه.
با سلام.زمینی که دارای سند ۶دانگ وتک برگ بمساحت۲۷۶مترمربع (مالک اصلی زمین ۵۰۰۰مترمربع بدون مجوزازشهرداری تفکیک کرده )آیاشهرداری میتواند ازمن حق سرانه وحق تفکیک بابت زمینم لیرد
سلام
بله.چون ملک شما هم جزیی از پلاک مادر هست که قدرالسهم نپرداخته
سلام زمینی به متراز۴۰۰ مترقولنامه داریم که ۲۸۴ متر در معابر شهرداری هست تکلیف این۲۸۴ متر زمین ماچی میشه؟
ایا شهر داری قدرالسهم ۲۵ درصد دراین زمین دارد؟
ایا شهرداری این ۲۸۴ متر را باید پولش به ما بپردازد یانه؟
سلام
این موارد نیاز به سوال و جواب های تکمیلی داره.ولیکن چون شما متقاضی افراز و تفکیک و یا حداقل صدور پروانه نشده اید،شهرداری ملزم به پرداخت بهای ملک هست و ماده 101 نباید اجرا بشه.هر چند با وجود سند عادی مالکیت،مطمئناً مشکلاتی در این باره پیش میاد چه از طریق پیگیری ادارای چه اقدام قضایی.
سلام
34 سال پیش ، یه قطعه زمین 400 متری تفکیک نشده رو به صورت قولنامه ای خریدم. الان 284 مترش توی طرح شهرداری هست. الان شهرداری بهم گفته: چون زمین تفکیک نشده هست 44 درصدش حق شهرداری هست و از اون 284 متری که توی طرح هست, در واقع 175 مترش حق خود شهرداری هست و شهرداری از اون 284 متر, فقط پول 109 متر رو میخواد به من بده.
الان سوالم اینه که:
با توجه به این که زمین من زیر500 متر هست، اون 44 درصد واقعا حق شهرداریه?
( زمین من توی یکی از شهرستان های استان فارس هست.)
ممنون میشم راهنماییم بفرمایید.
سلام
ملک شما زیر 500 متر هست ولی افراز و تفکیک ثبتی نشده و چون تصرفات شما در عمل باعث تقسیم ملک هست، بنابراین اخذ قدرالسهم قانونی است که البته سقف اون 43 و هفتاد و پنج صدم درصد هست و ممکنه مصوبه شورا بر اساس متراژ اراضی مشمول ماده 101، قدرالسهم کمتری معین کرده باشه که در این باره تحقیق کنید.
با این همه اگر شما به هیچ وجه متقاضی افراز وتفکیک و یا صدور پروانه نشده اید، شاید بتوان از نظر قضایی ادعای مطالبه قدرالسهم رو رد کرد هر چند با سند عادی نمیتوان در دیوان راه به جایی برد.(این مورد نیاز به پرسش و پاسخ بیشتر داره که فرصتش نیست و مشاوره ها هزینه داره)
سلام
من یک زمین ۳۶۰ متری دارم
میخوام به دو تا زمین ۱۸۰ متری تفکیک کنم
شهرداری گفته باتوجه به قیمت زمین (حدود دو تومن) باید ۴۰ میلیون پول بابت تفکیک بدم
ایا این درخواست شهرداری قانونیه؟
سلام
متاسفانه فرصت مشاوره رایگان نیست.مشاوره ها با پرداخت هزینه انجام می شود.
باسلام بنده مالک اصلی قطعه زمینی به متراژ۶۲۰متر مربع که ۲۰۰متر آن مورد تصرف طرح تفصیلی شهرداری قرار گرفته است حال برای توافق باشهرداری و تغییر کاربری اداری به تجاری چه مراحل و اقداماتی باید انجام بدهم تشکر
سلام-پاسخ مفصل هست و فرصت بیان جزییات نیست/مشاوره ها هم با پرداخت هزینه هست ولیکن برای تغییر کاربری، موافقت کمیسیون ماده 5 لازم هست و پرداخت عوارض ارزش افزوده ناشی از تغییر کاربری
با سلام عذر خواهی میکنم بنده ۲۰۰ متر زارعی خریدم چند سال پیش شهرداری الان ازمن میخواد بیام توافق کنم این زمین بیاره دان محدوده و بد ۳۱درصد سهم میخواهد ایا شهرداری میتواند از ۲۰۰ زمین نا چیز سهم بردارد البته روستای ما تازه شهر شده است خواهشآ مارا راهنمای کنید باتشکر
سلام
فقط بابت ورود به محدوده، مستحق دریافت 20 درصد زمین هستند ( البته این مقدار، سقف سهم شهرداری است) اگر فقط بابت ورود به محدوده متقاضی این مقدار هستند، صحیح نیست اگر بابت ورود به محدوده و مواردی مانند تعیین و تغییر کاربری و ماده 101 است، به نظرم توافق کنید چون ظاهراً ملک شما قولنامه ای است و مشکلات خاص خود را دارد.
سلام . من ۳۷۷۰ متر باغ منزلی داشتم . که به صورت قولنامه ای خریدم . و چون ساختمان در وسط باغ قرار داشته . به دو باغ تقسیم کردم یک قسمت باغ ۱۵۴۰ متر و یه قسمت باغ با منزل ۲۱۶۰ متر . و سند ثبتی گرفتم برای هر قسمت . حال می خواهیم در شهرداری تفکیک کنیم . شهرداری با توجه به ارزش ملک ۵۶۰ میلیون تومن می خواهد از ما پول بگیرد . ارزش هر متر ۳۵۰ تومن کارشناس دادگستری قیمت گذاشته . این درسته به نظر شما .
سلام بر شما
این موارد، مشاوره محسوب میشه و مستلزم پرداخت هزینه هست میبخشید که فرصت پاسخ دهی رایگان نیست.
سلام
خسته نباشید
ما یک زمین داریم به مساحت 680 متر و الان میخواییم بین وارث تقسیم کنیم و شهرداری گفته برای تفکیک این زمین باید 40 درصد مبلغ کل زمین پرداخت کنیم آیا این موضوع صحت دارد که ما باید این مبلغ پرداخت کنیم ؟
سلام
اراضی بیش از 500 متر مربع مشمول پرداخت قدرالسهم می باشند مگر اینکه بحث هزینه مجدد افراز و تفکیک و مواردی از این قبیل در میان باشد.
با توجه به ماده 101 قانون شهرداری، اصل بر این است که قدرالسهم از عین ملک دریافت شود نه بهای آن.
سلام و عرض خسته نباشید
زمینی به متراژ613متر که 375متر آن دارای سند و ثبت پلاک در شهرداری است شامل قانون تفکیک میشود؟
سلام بر شما.
این موارد، مشاوره محسوب میشه و مستلزم پرداخت هزینه هست میبخشید که فرصت پاسخ دهی رایگان نیست.
باسلام دوتا خونه ای ی سنده داریم ک مساحت هردو۵۰۰ متر می باشد .میخوایم یکی از خونه هارو تفکیک کنیم حداقل هزینه ی تفکیک رو خواستم بدونم .باتشکر از شما
درود بر شما.
این موارد، مشاوره محسوب میشه و قاعدتاً می بایست هزینه مشاوره پرداخت بشه چون واقعاً فرصت مشاوره رایگان نیست.ولی به طور خلاصه:
به نظر بنده اگر ساخت و ساز با مجوز باشه یا لااقل پایان کار داشته باشه،مشمول پرداخت قدرالسهم نیست.
سلام خسته نباشید مادرم ۲۰۴متر زمین تجاری مسکونی داره که شراکتیه با خواهرش شریکه که زمینشون هم سند نداره نسخ داره میخوام بدونم میشه زمین رو تفکیک کرد و اینکه هزینش چقدره
درود بر شما
این موارد، توضیح نسبتاً مفصل داره و بهتره با صرف هزینه مختصر مشاوره کامل بگیرید چون واقعاً فرصت مشاوره رایگان نداریم.
با این حال صرف اینکه ملک، کمتر از 500 متر هست ولی از پلاک اصلی به صورت رسمی و ثبتی افراز نشده، دلیل بر عدم تعلق قدرالسهم نیست. در مورد اینکه آیا تقسیم چنین متراژ محدودی، میسر هست یا خیر باید حد نصاب تفکیکی در طرح تفصیلی رو بررسی کرد.در مورد ملک مسکونی قاعدتاً میسر نیست ولی در مورد تجاری احتمالا مانعی نداشته باشه.
سلام
۳ هزار متر باغ نزدیک منارجنبان اصفهان متری چقدر هست اونجا قیمتش؟
سلام
اطلاعی ندارم اگر در ارتباط با برآورد قیمت قدرالسهم شهرداری از باب افراز و تفکیک است، قیمت ها توسط کارشناس معین می شود.
سلام پدربنده سال ۱۳۷۳زمینی به متراژ۸۰۰متر قولنامه ای خریده و۲۷۸متراززمین مذکور درسال ۱۴۰۱ به بنده داده است وبنده میخواهم جواز ساخت بگیرم.آیاشامل ماده ۱۰۱میشود ممنون میشم راهنمایی کنید
درود
دیر پاسخ میدم چون نرسیدم پیام ها رو ببینم.
بله مشمول ماده 101 و پرداخت قدرالسهم می گردد.
سلام
چطور میتونم استناد کنم که زمین زیر 500 متر مشمول هزینه تفکیک نمیشود؟
آیا قبلا رای صادر شده در این مورد؟
چون شهرداری میگه که قانون گفته که بالای 500 متر تفکیک میخواد ولی نگفته که زیر 500 متر تفکیک نمیخواد
درود بر شما
دیر پاسخ میدم چون نمیرسم پیام ها رو به موقع پاسخ بدهم.
شگفتا ازاستدلال و نظر شهرداری!!
تبصره سه ماده 101 اصلاحی قانون شهرداری در این باره تکلیفو روشن کرده-قانون صراحت داره در این باره-رای هم فکر کنم از هیات عمومی دیوان صادر شده-سرچ کنید-شماره و تاریخش یادم نیست.
البته زمین های قولنامه ای زیر پانصد متر مربع که مالک آنها متقاضی ساخت و ساز است اصولاً مشمول پرداخت قدرالسهم هستند استثنائات این فرض کمی مفصله و فرصت نوشتن اونها نیست.
سلام سند شش دانگ ۳۷۱متر برای تفتیک هزینه شهردار دارد
درود بر شما
دیر پاسخ میدم چون نمیرسم پیام ها رو به موقع پاسخ بدهم.
پاسخ مفصله-به طور خلاصه، اصولاً خیر
مگر اینکه ملک؛قولنامه ای باشدکه در اینجا ملاک 371 متر فعلی نیست بلکه زمین و پلاک ثبتی مادر مبنای کار هست و چون زمین مادر بالا 500 متر هست این 371 متر هم مشمول ماده 101 می گردد.جزییات دیگری هم دارد که فرصت نوشتن همه آن موارد نیست برای رسیدن به جمع بندی بهتر هزینه مشاوره پرداخته و وقت مشاوره بگیرید.
سلام
وقتتون بخير
بنده در سال ۹۸ زمینی به متراژ ۱۸۲ را خریداری کردم و با توجه به اینکه شهرداری مجوز نداد،اقدام ساخت کردم و در کمسیون ماده ۱۰۰ جریمه حداقلی تعیین و رای صادر شد.سوالم این است که اگر در آرا کمسیون ماده ۱۰۰ در قسمت تفکیکی،کلمه “برائت” قيد شود آیا شهرداری باید از من تفکیکی بگیرد یا خیر؟
اصلا تفاوت “برائت با اعاده” را ممنون میشم بفرمایید.
درود بر شما
دیر پاسخ میدم چون نمیرسم پیام ها رو به موقع ببینم.
برائت به این معناست که تخلفی رخ نداده است.اعاده یعنی اینکه ملک به حالت قبل از وقوع تخلف یا به وضعیتی که در پروانه آمده است،برگردد.
موضوعی که فرمودید، دلیل بر عدم شمولیت ماده 101 نیست.